Είκοσι ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά τον χειμώνα

Από τις περίπου 819 ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές λιγότερες από 20 κατά τους χειμερινούς μήνες 2020 – 2021, παρά τα μέτρα στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την κυβέρνηση και το σχέδιο προώθησης του εγχώριου τουρισμού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι τονίζουν ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα παραμείνει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες για την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στην ίδια την κοινότητα είχε ως αποτέλεσμα η Κύπρος να αποκλειστεί από τη μεγαλύτερη αγορά της, τη Βρετανία, ενώ η ανεξέλικτή διασπορά του ιού σε διεθνές επίπεδο ανάγκασε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν δραστικά μέτρα διακίνησης των πολιτών τους.

Ως εκ τούτου είναι πολύ στενά πλέον τα περιθώρια έλευσης τουριστών στην Κύπρο παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, όπως τονίζουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις στη StockWatch είπε ότι θα παραμείνουν ανοικτές μόνο δέκα ξενοδοχειακές μονάδες από τις περίπου 200 που είχαν ανοίξει μετά το lockdown, οι οποίες θα είναι τεσσάρων, τριών και δύο αστέρων, καμία πέντε αστέρων.

Ο κ. Μιχαηλίδης, υπενθύμισε ότι τους χειμερινούς μήνες 2019 – 2020 είχαν παραμείνει ανοικτές 38 μονάδες από τις 106 αδειούχες. 

Την χρυσή χρονιά για τον τουρισμό του 2018-2019, το χειμώνα παρέμειναν ανοικτά 66 από τα 103 αδειούχα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου.

Συνέχεα στο www.stockwatch.com.cy


Print