Εμείς τα έργα τέχνης μας τα μπογιατίζουμε...

Μέσα στην μαυρίλα της πανδημίας, μπογιατίσαμε και κάθε ίχνος τέχνης.

Γνωστή έγινε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η εξαφάνιση, μάλλον καλύτερα η καταστροφή με μπογιάτισμα γνωστού γκράφιτι σε τοίχο κτιρίου στην Πάφο, δημιούργημα των εκδηλώσεων της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που ήταν η Πάφος το 2017.

Δημιουργός του γκράφιτι ήταν ο Millo Ιταλός καλλιτέχνης που ασχολείται με τις μεγάλες τοιχογραφίες κάνοντας το αστικό περιβάλλον φιλικότερο προς τους κατοίκους. Μάλιστα σε ανάρτηση του σε προσωπική του σελίδα αναφέρει "Μόλις ανακάλυψα ότι ο τοίχος μου στην Πάφο έχει σβηστεί".

 

 

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας για το περιστατικό, ανέφερε ότι το κτίριο αποτελεί ιδιωτική περιουσία και δεν υπήρχε σύμβαση που να δεσμεύει τον ιδιοκτήτη για διατήρηση του γκράφιτι. Όπως πρόσθεσε, το κτίριο είχε προβλήματα και χρειαζόταν συντήρηση. Δεν μπορούσαμε να του το απαγορεύσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η όλη υπόθεση μας υπενθυμίζει ότι σε αυτό το τόπο έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά μέχρι να σεβαστούμε κάθε είδος τέχνης ειδικότερα όταν προέρχονται από περιπτώσεις όπως το ΠΑΦΟΣ 2017 που σκοπός μας ήταν μέσα από την παρουσίαση της πόλης ως ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας να μεταδώσουμε την πολυμορφία και πολυπολιτισμικότητα των τεχνών μέσα από τα έργα ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών.

 


Print