Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά

Που να μείνεις Hits: 1014

Λίγες ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την Κύπρο παραμένουν για την ώρα ανοιχτές, στις αρχές της χειμερινής περιόδου και εν μέσω μιας πολύ δύσκολης χρονιάς εξ αιτίας της επέλασης του κορωνοϊού.

 

 

Όπως γνωστοποίησε το InBusinessNews, το 97,5% των ξενοδοχείων στην Κύπρο αποφάσισαν να αναστείλουν τις εργασίες τους, Παρά την παράταση των σχεδίων στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού.
 
Το InBusinessNews μίλησε με παράγοντες του τουρισμού σε όλες τις επαρχίες και σας παρουσιάζει τα ξενοδοχεία που για την ώρα, τουλάχιστον, παραμένουν ανοιχτά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι όποιες αποφάσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το αν θα παραμείνουν σε λειτουργία ή όχι ανατρέπονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναλόγως και των εξελίξεων από το μέτωπο της πανδημίας.
 
Τονίζεται πως στον κατάλογο που παραθέτουμε πιο κάτω περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και όχι οποιουδήποτε άλλου είδους τουριστικά καταλύματα.

Λευκωσία 
Στην πρωτεύουσα, παραμένουν ανοιχτά τα ακόλουθα ξενοδοχεία: 
 
Λάρνακα
Σε ότι αφορά τη Λάρνακα, από τα μεγάλα ξενοδοχεία παραμένει ανοιχτό το Radisson Blu Hotel. Ανοιχτό είναι επίσης και το Hotel Indigo. Παράλληλα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, εντός της πόλης της Λάρνακας θα επιχειρήσουν να παραμείνουν ανοιχτές 20 μικρές ξενδοχειακές μονάδες, δυναμικότητας 15 περίπου δωματίων η κάθε μια.  Όπως μας υποδείχθηκε, οι εν λόγω επιχειρήσεις, ακριβώς επειδή είναι μικρές, είναι και πιο ευέλικτες και συνεπώς μπορούν να ανοίγουν ή να κλείνουν πιο εύκολα μέσα στο χειμώνα, αναλόγως και των κρατήσεων τους.
Όπως μας υποδείχθηκε από τοπικούς φορείς του τουρισμού, το 75% των κλινών της επαρχίας Λάρνακας δεν θα είναι διαθέσιμο το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
 
Αμμόχωστος
Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει σχεδόν σε ποσοστό 100%. Τοπικοί παράγοντες του τουρισμού με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή μας ανέφεραν ότι δεν αναμένεται να λειτουργήσουν το φετινό χειμώνα περισσότερα από δύο ή τρία ξενοδοχεία, χωρίς ωστόσο να μας δώσουν ονόματα. Πάντως, με μια σύντομη έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο Booking, ανοιχτά φαίνεται να παραμένουν για την ώρα, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα ξενοδοχεία: 
    
 
Λεμεσός
Μικρός είναι ο αριθμός των ξενοδοχείων που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Λεμεσό. Όπως μας υποδείχθηκε, βρίσκεται σε λειτουργία λιγότερο από το 10% των τουριστικών μονάδων της επαρχίας. Πρόκειται για τις ακόλουθες μονάδες: 

Στην επαρχία Λεμεσού εμπίπτει και το ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό, το οποίο επίσης παραμένει ανοιχτό.

  
Πάφος
Στην ευρύτερη περιοχή Πάφου ανοιχτό παραμένει το 10% των ξενοδοχείων. Πρόκειται για τις ακόλουθες τουριστικές μονάδες: 

Αξίζει να σημειωθεί οτι σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν ανοιχτές και οι αγροτουριστικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή Τρόδους. 

Πηγή: InBusiness

Print